100% Arabica koffiebonen

Ga je voor het beste van het beste in koffie, dan zijn 100% arabica koffiebonen de juiste keuze. Deze koffiebonen zijn vaak milder en wat zoeter van smaak. De arabica boon heeft een lager caffeine gehalte dan de robusta koffieboon en dat is weer prettig als je lastig kan slapen van je laatste kop koffie. De meeste 100% arabica koffiebonen zijn ook minder vet dan de andere koffiesoorten. Hierdoor zijn ze zeer geschikt voor de koffiemachines die wij in Nederland gebruiken.


Arabica koffiebonen.

Van de vele verschillende koffieplanten zijn er 2 soorten die worden gebruikt voor het bereiden van koffie.

  • Arabica koffieplant
  • Robusta koffieplant

De koffieplant die zorgt voor de arabicabonen vind zijn oorsprong in Ethiopië. Vanaf begin 1700 is deze plant door ons Nederlanders verspreid over de wereld. Je kunt hem dus op veel plaatsen tegenkomen. De koffieproductie van deze plant vind nu met name plaats in Brazilië  en Colombia.

Kenmerkend voor 100% arabica koffiebonen is de vaak mildere smaak. Hierdoor is hij zeer geschikt als koffie voor ieder moment van de dag. Voor een espresso of lungo zijn deze bonen ideaal. Bij een cappuccino of latte macchiato kan het voorkomen dat de koffiesmaak wat wegvalt in de melk. Een dubbelshot of een koffiesamenstelling op basis van arabica/robusta koffiebonen kan dan een goede oplossing zijn.

Arabica koffiebonen kopen.

Zoals je op onze servicepagina; van alles over koffie kan lezen is er nog al een verschil tussen koffiebonen. Wil je arabica koffiebonen kopen, dat zie je een groot prijsverschil tussen de merken. In ons assortiment hebben wij diverse prijsklasse. Om je keuze nog makkelijker te maken heb je bij ons de mogelijkheid om te filteren op de prijs per kopje koffie. en om het natuurlijk kan je kiezen voor een merk onder uit het schap van de supermarkt. Wij zeggen, kies eens voor een mooi Italiaans koffiemerk. De prijs hiervan, het valt reuze mee. Een kop koffie van Italiaanse kom af, kost vaak niet meer dan 20 cent per kopje.