Arabica robusta koffiebonen

Je houdt van een wat sterkere koffie of drinkt vaak een cappuccino of latte macchiato. Een samenstelling van arabica robusta koffiebonen is dan een goede keuze. Robusta koffiebonen zijn vaak wat krachtiger van smaak, dit zorgt er in je cappuccino of latte macchiato voor, dat je ook nog koffie proeft in plaats van warme melk. Ben je een liefhebber van een wat sterkere koffie of espresso, ook dan is melange van arabica robusta koffiebonen voor jou een uitstekende keuze.


Arabica robusta melange koffiebonen.

Iedere koffiesoort heeft een eigen smaak. de een is wat fris, de andere heeft een rokerige smaak en weer een andere geeft een cacao smaak af. Dit is afhankelijk van de leefomgeving van de plant en de manier van kweken. Koffiebranders gebruiken deze verschillende smaken om voor jou als koffieliefhebber de ideale koffie samen te stellen ( melangeren).

Het is een samenstelling van diverse soorten bonen. Afkomstig van de arabica of robusta koffieplant. De Robusta plant groeit op lager gelegen plantages en is minder afhanelijk van invloeden van buitenaf. De Arabica boon groeit in hoger gelegen gebieden, is gevoelig van invloeden van buitenaf. Dit neemt meer risico met zich mee en daardoor is de Arabica koffieboon vaak duurder dan de robusta boon.