Espresso koffie

Italië, het land waar de espresso is uitgevonden. Het is dan ook zeer logisch dat de koffiebonen die afkomstig zijn uit dit land ideaal zijn voor het bereiden van een heerlijke espresso koffie. Voor één espresso (ook wel een shot genoemd of zo’n 30 ml koffie) wordt water van zo’n 95 °C door 7-10 gram koffie gestuwd bij een druk van tussen 9 en 16 bar, gedurende 20 tot 30 seconden.

Rond 1900 werd in Italië  deze zetmethode bedacht waardoor bereidingen per kop mogelijk werden – ‘expres’ voor één persoon gemaakt. De naam ‘Espresso’ was geboren.

Espresso bonen

Koffieplaza is de online specialist in Italiaanse koffie en het adres voor de lekkerste espressobonen. Binnen ons assortiment vindt je vaak de wat minder bekende koffiemerken en niet de merken die je in de supermarkt kunt vinden. Espresso bonen voor een krachtige espresso, of een milde variant. Binnen ons assortiment bieden wij voor iedere koffieliefhebber wat wils.

Espresso koffiebonen

Espresso kan je met verschillende machines bereiden, een Italiaanse mokkapot, de espressomachine met piston-houder of de tegenwoordig steeds populairder wordende volautomatische koffiemachine. De Italiaans koffiemerken stemmen hun assortiment steeds meer af of onze koffiebehoefte. Voor iedere “koffie”zet variant kan je bij ons de espresso koffiebonen kopen.

Donker gebrande koffiebonen uit het zuiden van Italie, of de lichter gebrande espressoboon uit het noorden van Italie. In nederland vinden we een krachtigere koffie lekkerder, maar ook de melange van 100% arabica weet steeds meer de koffiemachine van de koffieliefhebber te vinden. In alle gevallen kan je bij ons terecht voor een uitstekende koffie.

Smaak is en blijft persoonlijk. Om tot een onafhankelijk smaak oordeel te komen werken wij met niet merkgebonden barista’s en vragen jou als klant om de door jouw bestelde koffie te beoordelen door middel van een review.

Wij leveren onze espressobonen uit eigen voorraad en wanneer je voor 17.00 jouw bestelling plaatst, leveren wij de andere dag*