koffiebonen voor espresso

Hier vindt je koffiebonen die geschikt zijn voor het bereiden van jouw espresso. Wij noemen deze bonen ook wel espressobonen Eigenlijk zijn dit koffiebonen die geschikt zijn voor het bereiden van een heerlijke espresso. Espresso is van origine een (Italiaanse) manier van koffie bereiden.  Espresso drink je gewoon, maar je kunt hem ook gebruiken als basis voor de vele koffievariaties die wij kennen; zoals de cappuccino en de latte macchiato.

Een espresso maak je door een korte periode ( 25 seconde ) water onder hoge druk door je koffie heen te persen. Hierdoor ontstaan er een goudbruine schuim- of cremalaag. Deze laag is hazelnootachtig van kleur en moet sterk genoeg zijn om er een schepje suiker voor een paar seconden op te laten liggen.


Italiaanse espresso koffie.

Italië, het land waar de espresso is uitgevonden. Het is dan ook zeer logisch dat de koffiebonen voor espresso afkomstig zijn uit dit land.
Voor één espresso (ook wel een shot genoemd of zo’n 30 ml koffie) wordt water van zo’n 95 °C door 7-10 gram koffie gestuwd bij een druk van tussen 9 en 16 bar, gedurende 20 tot 30 seconden.
Rond 1900 werd in Italië deze zetmethode bedacht waardoor bereidingen per kop mogelijk werden – ‘expres’ voor één persoon gemaakt. De naam ‘Espresso’ was geboren.

Italiaanse koffie. Koffieplaza is de online specialist.

Het adres voor de lekkerste koffiebonen voor espresso. Binnen ons assortiment vind je vaak de wat minder bekende koffiemerken en niet de merken die je in supermarkt kunt vinden. koffiebonen voor espresso, of een milde variant. Binnen ons assortiment bieden wij voor iedere koffieliefhebber wat wils.

Koffiebonen voor je espressomachine.

Espresso kan je met verschillende machines bereiden, een Italiaanse mokkapot, de espressomachine met piston-houder of de tegenwoordig steeds populairder wordende volautomatische koffiemachine. De Italiaans koffiemerken stemmen hun assortiment steeds meer af of onze koffiebehoefte. Voor iedere “koffie”zet variant kan je bij ons de espressobonen kopen.