Caffe Vergnano koffiebonen

Caffe Vergnano koffiebonen

Caffe Vergnano koffiebonen  gebrand door een bijzondere speler in de koffiewereld, Als een van de weinige koffiebranderijen heeft Caffe Vergnano ook zijn eigen koffieplantages. Het geeft ze de volledige controle over de kwaliteit van koffie. Van plant tot aan jouw koffie. Ondanks dat dit merk je misschien nog niet bekend voorkomt, exporteert Caffe Vergnano naar meer dan 80 landen in de wereld en heeft het meer dan 120 eigen koffiebars waarvan een in Nederland.


Caffe Vergnano koffie; Puur vakmanschap van een bevlogen Italiaanse familie

Caffè Vergnano is een echt familiebedrijf, opgericht in 1882. Inmiddels staat de vierde generatie Vergnano aan het roer. Het begon allemaal in Chieri, een plaatsje in Piemonte, waar Domenico Vergnano apotheker werd. Maar al snel werd duidelijk wat zijn echte talent was: koffie maken. In een paar jaar tijd werd hij een meester in koffie branden, blenden en verkopen. En werden er drie pakhuizen geopend in Chieri, Alba en Turijn. Maar de grote sprong voorwaarts kwam rond 1930, toen de familie een koffieplantage in Kenia kocht. Een gedurfde stap, waarmee de Vergnano’s het hele productieproces in eigen hand namen.

Zorgvuldig selecteren en lekker langzaam branden.

De sublieme kwaliteit van Caffè Vergnano is te danken aan een bijzonder proces van selectie, branden en blenden.

Het branden van de bonen is het moment waar alles om draait. Want precies op dat moment worden de smaakintensiteit en het aroma van de koffie bepaald. De verschillende koffievariëteiten worden bij Caffe Vergnano apart gebrand. En waar de meeste koffiemakers de ‘turbo’ methode hanteren (hoge temperaturen, 5 à 6 minuten branden) gaan wij voor lekker langzaam branden op lagere temperatuur, met cycli van zo’n 20 minuten. Elke partij koffie wordt daarna afzonderlijk geïnspecteerd en gecheckt, zodat we zeker weten dat we een constante topkwaliteit leveren.