LavAzza koffiebonen

LavAzza koffiebonen is het bekendste Italiaanse koffiemerk ter wereld. Vanuit het Italiaanse Trieste exporteert LavAzza zijn koffiebonen naar de rest van de wereld. Waar je in de wereld ook komt, er is altijd wel een koffiebar waar je LavAzza koffiebonen kunt kopen of drinken. LavAzza koffiebonen zijn er in diverse soorten. De koffie voor “thuis” lijn of de LavAzza Bleu lijn voor Horeca en Barista gebruik. Voor deze laatste lijn hebben wij gekozen.


LavAzza koffiebonen. Het grootste Italiaanse koffiemerk ter wereld.

Luigi Lavazza; de bron van lavAzza koffie

Luigi Lavazza (1859-1959) was een man vol met ideeen, creativiteit en passie voor zijn werk. Hij ontdekt in de verschillende landen met koffieplantages de kenmerken van de koffieplant en leert de kunst van het samenstellen van verschillende koffie soorten.(melangeren) Dit  om met verschillende koffiesmaken te kunnen voldoen aan wat de klant lekker vind.

Familiebedrijf tot in de 4e generatie

Nog steeds is LavAzza een familiebedrijf, de 4e generatie lavAzza staat op dit moment aan het roer van de grootste Italiaanse koffiebrander. LavAzza heeft tegenwoordig ook zijn eigen koffiehuizen in de grote steden en diverse koffiebars langs de snelwegen,

40.000 kilo LavAzza koffie per dag

In 1957 ontstaat bij het voormalige hoofdkantoor in Trieste de grote industriële koffiebranderij van Lavazza. Met de aller nieuwste technieken van koffiebranden kan meer dan 40.000 kilo koffie per dag worden verwerkt; iets totaal nieuws voor Italië in die periode.